“Ζούμε τις επιλογές μας. Ζούμε τις επιλογές μας ; “

Ζούμε τις επιλογές μας.

Ζούμε τις επιλογές μας;

Όχι πάντα. Κάποια στιγμή μπορεί να τραβήξουμε άσχημο χαρτί και τότε ζούμε τις επιλογές κάποιων άλλων.

Ο Αλέξης (έτσι τον αποκαλώ από τα 12 μας) Spyridonidis Alexandros είναι καθηγητής αιματολογίας και Διευθυντής της Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών και του Εργαστηρίου Κυτταρομετρίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας.  Ξέρει από πρώτο χέρι πως οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου μπορείς να ζήσεις τις επιλογές κάποιων άλλων αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία που μόνο αν μου επιτρέψει ο ίδιος θα τη διηγηθώ. Χθες μίλησε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη Σταύρος Θεοδωράκης“Πρωταγωνιστές” Πρωταγωνιστές (official). Μια εκπομπή που παρουσίασε το μεγαλείο των επιλογών κάποιων συνανθρώπων μας. Ναι! Είναι μεγαλειώδης η απόφαση να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών. Μέσα από μαρτυρίες δοτών και ληπτών, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε με προσοχή και σεβασμό αυτό το αόρατο νήμα που τους συνδέει. Το αόρατο νήμα που συνδέει αυτόν που ζει εξαιτίας της επιλογής κάποιου άλλου. Την επιλογή του να γίνει εθελοντής δότης. Αυτό το “νήμα” υπάρχει εξαιτίας ανθρώπων όπως ο Αλέξης.

Μ εντυπωσίασαν πολλά από τη χθεσινή εκπομπή. Η συγκλονιστική εξέλιξη της επιστήμης που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ασθενείς που νοσούν από λευχαιμία να ζήσουν!!! ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ρε παιδιά!! να ζήσουν μια ζωή φυσιολογική και να αφήσουν πίσω την ασθένεια σαν έναν κακό εφιάλτη. Μ’ εντυπωσίασαν τα απίστευτα ποσοστά επιτυχίας. Μ’ εντυπωσίασε πως αυτά τα ποσοστά επιτυχίας είναι άμεσα συνδεδεμένα και αυξάνονται περισσότερο όταν δότης και λήπτης είναι Έλληνες. Όχι, δεν μ εντυπωσίασε η ευγνωμοσύνη που νοιώθουν οι λήπτες. Θεωρώ αυτονόητο πως τον άνθρωπο που θα ανατρέψει το GAME OVER της ζωής σου ή της ζωής ενός δικού σου ανθρώπου θα του φιλάς τα χέρια και τα πόδια κάθε μέρα. Ο Αλέξης ανήκει στην κοινωνία των επιστημόνων που η ανθρωπότητα τους οφείλει πολλά. Βαρύγδουπο ακούγεται αλλά έτσι είναι. Είναι πολύ καλαμπουρτζής και πλακατζής φίλος. Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα όμως αν δεν υπήρχε ο Νίκος, η Έφη και όλοι οι εθελοντές δότες. Ο Νίκος, η Έφη και όλοι οι εθελοντές δότες ανήκουν σε μια άλλη κοινωνία. Είναι οι φύλακες άγγελοι στην γη.

Ζούμε τις επιλογές μας; Όχι πάντα. Είμαστε οι επιλογές!

Και σίγουρα όλοι μας μπορούμε να είμαστε το φάρμακο κάποιου άλλου. Ενός παιδιού μίας μάνας ενός φοιτητή ή ενός άγνωστου που θα του δώσουμε ΖΩΗ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : 28.06.2024 της ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΟΥ.