Κ. Ζεμαδάνης: Ο αθλητής και επιστήμονας που μεταφέρει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών

Ένας αθλητής από την Πάτρα με μεγάλη αντοχή και θέληση, αφού συμμετέχει σε αγώνες υπεραπόστασης, τρέχει για τη ζωή, διακρίνεται και μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ζεμαδάνη, ο οποίος είναι αθλητής τριάθλου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, φυσικοθεραπευτής και μελλοντικός γιατρός, αφού ήδη σπουδάζει και έχει συστρατευτεί στην προσπάθεια του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή», του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

 

Οι αγώνες τριάθλου, δηλαδή 1.500 μέτρα κολύμβηση, 40 χιλιόμετρα ποδηλασία και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο, στους οποίους συμμετέχει για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2017, αλλά και οι μέχρι τώρα επιτυχίες του, κάνουν διεθνώς γνωστό το ΚΕΔΜΟΠ και την προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να εγγράψει εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών και να βοηθήσει ασθενείς στην εύρεση συμβατού εθελοντή δότη, που θα τους «χαρίσει» ζωή μέσω μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προσπάθειες που καταβάλλει, ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης σημειώνει ότι «ενημερώνω τον κόσμο για τις δράσεις του ΚΕΔΜΟΠ και όπως διαπιστώνω, είναι αρκετοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τόσο τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών όσο και το πόσο σημαντική είναι αυτή».

«Αυτό που προσπαθώ», συνέχισε, «είναι να μεταφέρω παντού το μήνυμα, ότι το να γίνει κάποιος δωρητής μυελού των οστών, είναι μια απλή διαδικασία».

Όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου, ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αυτό που εισπράττω είναι πως υπάρχει αποδοχή και θέλω να πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου, θα αυξάνονται οι εθελοντές δότες».

Επίσης, προσθέτει ότι «όταν ένας αθλητής, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και επιστήμονας, λειτουργεί αθροιστικά, δηλαδή μπορεί να μεταφέρει πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα για εθελοντική συμμετοχή στην μεγάλη προσπάθεια του ΚΕΔΜΟΠ».

 

Όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, ο Κ. Ζεμαδάνης κέρδισε την δεύτερη θέση στον πρώτο για φέτος αγώνα τριάθλου υπεραπόστασης, που έγινε στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Στον δεύτερο αγώνα τριάθλου, που έγινε στην Γερμανία, πέτυχε ατομικό ρεκόρ, ενώ στον τρίτο αγώνα που έγινε στην Αυστρία, τερμάτισε στην τρίτη θέση.